• Medische Faculteit
  • São José dos Campos
  • São Paulo
  • Brazilië
  • KAAN Architecten

Ter gelegenheid van de officiële opening van een bureau in Brazilië onthult KAAN Architecten het ontwerp en de bouwstart van de nieuwe Medische Faculteit van de Universidade Anhembi Morumbi (UAM) in São José dos Campos, een stad in de regio São Paulo.
Het gebouw komt te liggen op een verhoogd platform nabij een belangrijke verkeerskruising van de stad, waarmee zowel een eigen plek wordt gecreëerd als de juiste omstandigheden om het uit te laten groeien tot een nieuw icoon binnen het dichte stadsweefsel.
Door gebruik te maken van de topografische kenmerken van de locatie komt de faculteit stevig op de grond te staan waarbij het zich visueel opent naar de stad. Het onbarmhartige Braziliaanse zonlicht wordt verzacht aan de hand van verticale betonnen lamellen die het gebouw rondom van schaduw voorzien. Door de keuze voor een regelmatig constructie principe kan eenvoudig glas geplaatst worden tussen de betonnen lamellen en dakbalken. Deze worden in loco gegoten waardoor de expertise van de lokale werknemers maximaal tot zijn recht komt en metselwerk niet meer nodig is.

Sinds 2015 heeft KAAN Architecten gewerkt aan een aantal Braziliaanse projecten zoals het City Hall Park, een omvangrijk stedelijk herontwikkelingsplan in São Bernardo do Campo, de renovatie van de stadhuistoren, Paço Building geheten, and Ferrazópolis, een vervoersknooppunt met woningen en commercieel programma.

São José dos Campos, São Paulo (Brazilië)
Adres Deputado Benedito Matarazzo Avenue, 7.001
São Paulo
Brazilië
Ontwerp KAAN Architecten
www.kaanarchitecten.com
Project team Marco (Peixe) D'Elia, Paolo Faleschini, Renata Gilio, Cristina Gonzalo Cuairán, Mariana Mariano, Ricardo Marmorato, Laís Oliveira Xavier
Opdrachtgever Laureate International Universities, Universidade Anhembi Morumbi
Adviseurs Adviseur constructie en hydraulica: Fortec Engenharia, São José dos Campos. Adviseur elektra en licht: Eletrotécnica Volt Ltda, São José dos Campos. Adviseur vastgoed: BRC Group, São Paulo. Adviseur landschapsontwerp: URB SP, São Paulo
Bouw R & G Incorporadora Ltda, São José dos Campos
Gebouwtype onderwijsgebouw
Vloeroppervlak Bouwkavel: 29.700 m2
BVO: 5.300 m2
Bouwkosten R$ 15 mln. (realisatie)
Ontwerpperiode September 2016 – maart 2017
Bouwperiode Februari 2017 - december 2017
Opening ntb